Erasmusronde 2018!

Screenshot 2018-06-09 15.01.21

 

More information about the Erasmusronde 2018 will be added soon!

 

2017:

De Erasmusronde wordt al vele jaren georganiseerd door de EUR-Roadrunners, de studentenhardloopvereniging van Rotterdam, en Erasmus Sport, de sportfederatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

We hebben een gecertificeerd parcours van 10 kilometer dwars door de mooiste gedeelten van het Kralingse Bos. U kunt ook kiezen voor een 5 km of een 15 km loop.

Datum: Zaterdag 4 november 2017
Locatie: PAC atletiekbaan, Langepad 16 in Rotterdam
Afstanden: 5 km, 10 km en 15 km.

Afstanden 

  • De 5 kilometer is een ronde om de Kralingse Plas en start om 12:40.
  • De 10 kilometer is een mooie, slingerende ronde door het Kralingse Bos. We hebben deze exact opgemeten en in 2015 laten certificeren door de Atletiekunie. Start is om 14:30.
  • De 15 kilometer bestaat uit een kleine ronde (5km) en daarna een grote (10km) en start om 12:30.

Inschrijving 

De voorinschrijving voor de Erasmusronde 2017 is geopend! De kosten hiervoor zijn € 8,50. Ben je student? Dan betaal je slechts € 6,-. Startnummers worden niet toegezonden, maar zijn vanaf 11.00 uur af te halen in de kantine aan Langepad 16 op de dag van de wedstrijd. Na-inschrijven is dan ook mogelijk tot een half uur voor de start, de kosten zijn dan €10,-.

Inschrijven is mogelijk via mylaps.

Vooraf inschrijven is mogelijk tot en met donderdag 2 november. Daarna is alleen inschrijven op de dag zelf mogelijk.

NSK

EUR-Roadrunners heeft dit jaar de eer om het NSK Weg te organiseren. Deze wedstrijd zal onderdeel zijn van de Erasmusronde op de 10 kilometer! Inschrijven hiervoor kan gewoon via de normale link. Ook zal er voor het NSK Weg een aparte prijsuitreiking zijn.

Prijsuitreiking

Voor alle afstanden (voor zowel dames als heren) hebben we 3 prijzen. We zijn een prestatie/recreatieloop en stellen geen klassementen op voor leeftijdscategorieën. De eerste 3 dames en heren van de 5 km worden gehuldigd om 13:15. Bij de 10 km is dit om 16:00 en bij de 15 km om 14:35 (direct na de start van de 10km). Tijden onder voorbehoud.

Bereikbaarheid 

De Erasmusronde is bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer. Parkeren is mogelijk op een van de vele parkeerplaatsen bij de Kralingse Plas en het sportpark. Verkeersregelaars zullen u hier naartoe leiden. Met het openbaar vervoer is uitstappen bij meerdere haltes van zowel de metro, tram en bus mogelijk, waarna het nog ongeveer 10 minuten lopen zal zijn. We adviseren iedereen zoveel mogelijk te carpoolen, met openbaar vervoer te komen of te fietsen. 

Overige informatie

  • Douches en omkleedgelegenheid zijn voldoende aanwezig. 
  • De tijdsregistratie zal elektronisch plaatsen vinden, met MyLaps eventkit.

Neem voor vragen of meer informatie graag contact op met de organisatie door te mailen naar This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..