De Erasmusronde wordt al sinds jaar en dag georganiseerd door Erasmussport (de Erasmus Universiteit) en studentenhardloopvereniging EUR Roadrunners.

De bedoeling van deze wedstrijd is om studenten en andere hardlopers in sportief verband bij elkaar te brengen. De wedstrijd is voor zowel Erasmus Sport (de Erasmus Universiteit) als de EUR Roadrunners één van de belangrijkste sportieve evenementen van het jaar. Door het aanbieden van drie verschillende afstanden hopen we dat er voor u een geschikte afstand bij zit. Het parcours is autovrij en op kruisingen en splitsingen staan vrijwilligers om alles in goede banen te leiden. Uiteraard is er ook EHBO aanwezig. Na afloop krijgt iedere loper een verfrissende sportdrank en fruit.

Deelname aan de Erasmusronde is op eigen risico. De organisatie aanvaardt geen aansprakelijkheid voor het zoekraken of beschadigen van persoonlijke eigendommen, noch voor enig opgelopen persoonlijk letsel.

Sinds 2011 zijn we terug in het weekend dat u van enkele jaren geleden kent. De Erasmusronde staat weer op de eerste zaterdag van november in de agenda.